Skip to content
info@logosenletters.nl 0252 - 624 401

Groen Bloed

GROEN BLOED | voor Logo’s & Letters logisch

Wie de opslagloods die hiervoor stond nog in gedachten heeft als hij de drempel bij Logo’s & Letters overgaat, valt in de ene verbazing van de andere. Van de oude, haast vervallen loods die er ooit stond, is een schitterend mooi en representatief kantoorpand gemaakt. Een oud gebouw dat met liefde en zo groen mogelijk herontwikkeld is. Tekenend voor de professionals in printen, drukwerk en signing bij wie het MVO-bloed stevig door de aderen stroomt.

Een opvallend en markant gebouw met een uitnodigende entree in het midden, een balie waarachter de werkruimte geheel open is, raampartijen op ooghoogte rondom en een opvallend ‘helder’ licht als je de ruimte binnenstapt…. Aan alles is te zien dat bij het ontwerp voor de nieuwe huisvesting van Logo’s & Letters op het Vennepse Spoorzicht goed is nagedacht. Menig klant stapt hier door deze uitnodigende presentatie maar wat graag naar binnen. Terwijl Groen bloed voor Logo’s & Letters logisch HAARLEMMERMEER INTOBUSINESS XX ze op hun bestelling of offerte wachten, krijgen ze met het levensgrote behang, de canvassen met foto’s uit de regio en vele woordgrapjes her en der een geweldige indruk van de mogelijkheden en creativiteit van het sinds 1998 bestaande bedrijf. Toch is het geen nieuw pand dat hier staat, maar een oude opslagloods die een complete én groene facelift kreeg.

Klantenkring rondje regio
Hoewel het alweer een jaar geleden is dat Logo’s & Letters hiernaartoe verhuisde, voelt het nog als gister voor eigenaar Raimond van de Broek. “Het pand hebben we compleet gestript, alleen het casco bleef staan waaromheen we opnieuw isolatiebeplating hebben aangebracht om de epc-waarde te verlagen. Daarnaast hebben we gelijk vloerverwarming door het gehele pand laten aanleggen, net als energiebesparende daglichtlampen.” Ook de openheid van het pand blijkt met oog op een klantenkring ‘rondje regio’ een bewuste keuze. “We willen echt een balie zijn waar mensen zo binnen kunnen stappen, dus wilden we een open pand creëren waarbij iedereen alles mag zien.” De maatschappelijke betrokkenheid van Raimond, zijn meewerkende vrouw Lidia en zeven andere medewerkers binnen het team gaat verder dan alleen de huisvesting. “Zo hebben we vorig jaar als eerste bedrijf op dit bedrijventerrein een AED aangeschaft. Daarmee wil ik aangeven dat deze ook bedoeld is om door de buurman en de rest van de omgeving te gebruiken. Iedereen moet weten dat hier zo’n hart defibrillator hangt, naar binnen mag lopen en het van de muur af mag rukken als het nodig is. Wat ons betreft is dat ook MVO: wat kunnen we betekenen voor onze omgeving? Zo begeleiden we veel stagiaires die we het vak leren en krijgen we iedere week wel een sponsoraanvraag waar we ook vaak op ingaan. Stiekem hoop je dat het ook iets oplevert, maar dat is niet eens onze insteek. Onze insteek is: waar we iets kunnen doen, doen we dat.”

Veel duurzamer
Maar ook in de manier van werken probeert Van den Broek zijn groene gedachtewaar mogelijk te verwerken. Zo staan er bewust geen offset machines meer, maar enkel digitale productieprinters die het zakelijke en druk- en printwerk verzorgen, worden de banners gemaakt van brandvertragend materiaal en is er onlangs een nieuwe groot formaat printer met milieuvriendelijke inkt aangeschaft. “Uiteraard printen we ook alleen op papiersoorten die FSC-gecertificeerd zijn en dus uit beheerde bossen komen en gebruiken we zelfklevende materialen waar mogelijk zonder pvc’s. Dat vinden we zelf belangrijk, maar krijgen die vragen ook van onze klanten. Onze lichtreclame bieden we standaard aan met een energie-unit, zonnepanelen + omvormer zodat deze op zijn eigen opgewekte energie brandt. Sowieso werken we enkel met energiezuinige LED’s. Dat is toch ook veel duurzamer?” Van den Broek verbaast zich er altijd over hoe relatief makkelijk het besparen op energie en het milieu in feite is., maar zo weinig gedaan wordt “Het scheiden van afval, het apart inzamelen en wegbrengen, wat is dat nu voor moeite?”, ventileert hij zijn nuchtere en no-nonsense mening. “Als je je kamer uitloopt, dan moet je het licht uitdoen. En als je dingen niet nodig hebt, dan moet je ze niet aanschaffen. Dat is toch simpel? Ik hou gewoon niet van verspilling.” En zo denkt hij ook over zijn maatschappelijke betrokkenheid. “Ik vind het oprecht leuk om iets voor anderen te doen, elkaar beter te leren kennen en elkaar iets te gunnen. Want als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen. Ik geloof ook wel dat het op deze manier ook uiteindelijk wel naar je toe komt. Bovendien moet je toch samen de koek verdelen. En ik denk dat bescheidenheid daarbij de winnende kracht is.”

Logo’s & Letters
Noorderdreef 80
2153 LL Nieuw-Vennep
T 0252 – 62 44 01
E info@logosenletters.nl
I www.logosenletters.nl

Download het artikel

Back To Top